Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@06:10:30 GMT

شکست پرطمطراق‌ترین رویداد تهران در دوره پنجم مدیریت شهری

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۰۵۴۷۰

شکست پرطمطراق‌ترین رویداد تهران در دوره پنجم مدیریت شهری

خبرگزاری مهر_گروه جامعه: رویداد «تهران ۱۴۰۰» که از اواسط اسفندماه سال گذشته کلید خورد، رویدادی است که بیش از سه سال پیش شهرداری تهران برای اجرای آن برنامه ریزی کرده و نقشه‌ها در سر داشت. این رویداد قرار بود به نوعی ویترینی از عملکرد مدیریت شهری در دوره پنجم باشد و افزایش شاخص‌های کیفی زندگی در پایتخت را پس از یک دوره ۴ ساله مدیران این دوره به رخ بکشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رویداد در سال ۹۶ و در قالب لایحه‌ی «رویداد تهران ۱۴۰۰»» و نیز موضوع ماده ۴ مصوبه برنامه پنج‌ساله سوم توسعه شهر تهران، به شورای شهر ارائه شد و طبق آن شهرداری تهران را ملزم به ارائه لایحه‌ای برای اجرای این رویداد می‌کرد و البته این لایحه با تأخیر و به شکل ناقص به شورا آمد و به دلیل ابهامات و مشکلاتی که داشت تأیید نشد.

آذرماه سال ۹۸ بود که آخرین ایرادات بر این لایحه وارد شد و بنا شد تا پس از تکمیل و رفع ابهامات مجدداً به شورا ارائه شود که انجام این اصلاحات بیش از یکسال زمان برد و با ورود کرونا و شیوع آن بر ارائه لایحه و کاهش کیفی پروژه‌ها تأثیر گذاشت.

رونمایی دیرهنگام از لوگوی تهران ۱۴۰۰ و تمرکز عجیبش بر روی حوزه فرهنگی و اجتماعی

ناهید خداکرمی رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در دومین روز از دی ماه سال ۹۹ در جلسه علنی شورای شهر نسبت به تأخیر چند ساله در ارائه برنامه‌های تهران ۱۴۰۰ به شهردار تذکر داد و گفت: طرح رویداد تهران ۱۴۰۰ که از جانب کمیسیون سلامت، با هدف ایجاد تحرک و شور و نشاط در شهر در اسفندماه ۹۶ به تصویب رسید و سال ۹۷ و ۹۸ تمام شد و برایش اتفاقی نیفتاد و برنامه به شورا نیامد. از اسفند ۹۸ هم که کشور درگیر ویروس کرونا شد و بالاخره از لوگوی رویداد تهران ۱۴۰۰ آن هم با تمرکزی عجیب بر حوزه فرهنگی و اجتماعی رونمایی شد، در صورتی که قرار بود که همه معاونت‌ها برای این رویداد برنامه داشته باشند.

آنچنان که خداکرمی تاکید کرده است: قرار بر این بوده است که طبیعت تهران، روستاهای تهران، کوه‌های تهران از بی بی شهربانو تا توچال و فرحزاد، بازار تهران، پتانسیل‌های فرهنگی، تجاری، تاریخی پایتخت و مراسم نوروز از چهارشنبه سوری تا سیزده بدر، آداب و سنت اقوام ساکن در تهران، قرار بود در برنامه رویداد تهران ۱۴۰۰ لحاظ شود و شهرداری در این مسیر، به عنوان تسهیلگر عمل کند و علاوه بر اجرای برنامه‌های بین بخشی در شهرداری، تمام سازمان‌ها، نهادهای فرهنگی، ورزشی، هنری، آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، اصناف و سازمان‌های خصوصی و دولتی به خصوص وزارت میراث فرهنگی را به مشارکت دعوت کند.

توپ در کردن در کنار برج تاریخی آزادی بدون اطلاع میراث فرهنگی

مشارکتی که به نظر می‌رسد رخ نداد و حتی در یکی از جنجالی‌ترین اتفاقات این رویداد در مراسم توپ در کردن سال تحویل هم از میراث فرهنگی نظر کارشناسی گرفته نشد و متأسفانه به برج تاریخی آزادی آسیب وارد شد.

حجت نظری عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران اواخر اسفندماه سال گذشته در تذکر پیش از دستور خود به مبهم بودن نحوه اجرای این لایحه، انتقاد کرد و با بیان اینکه شهرداری تهران با محوریت معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری، بنر و پوسترهای مختلفی با عنوان تهران ۱۴۰۰ در سطح شهر اکران کرده است تصریح کرد: سوالی که برای بسیاری از شهروندان ایجاد شده، این است که اساساً رویداد تهران ۱۴۰۰ چیست و بناست چه مشکلی از مردم پایتخت رفع کند؟ آیا بناست صرفاً در حد همین طرح‌ها بماند؟ آیا شورا نباید چیستی و چگونگی اجرا را تأیید کرده و تصویب کند؟

اجرای بیلبوردی مهمترین رویداد شهری

به گفته این عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی، علی‌رغم تاکید شورای شهر مبنی بر ضرورت مشارکت تمام ارکان و معاونت‌های شهرداری تهران و حتی فراتر از آن دستگاه‌ها و نهادهای حاضر در تهران در این رویداد، امروز شاهد آن هستیم که عمده اقدامات مربوط به رویداد تهران ۱۴۰۰ از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران و آن هم صرفاً در بیلبوردها، تابلوها و تبلیغات شهری نمود پیدا کرده است.

نحوه هزینه کرد در رویداد تهران ۱۴۰۰ مبهم است

ابهام در نحوه هزینه کرد و اجرای برنامه‌های این رویداد حتی تا اجرای فاز نخست آن در عید نوروز باقی ماند. سوالی که از سوی خبرنگار مهر هم از معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری بی جواب ماند و گویا اعضای شورای شهر نیز اطلاع چندانی از آن ندارند. و نظری نسبت به این ابهامات واکنش نشان داد.

علی اعطا سخنگوی شورای شهر نیز در اولین جلسه شورای شهر در سال ۱۴۰۰ در تذکری به مسئولان شهرداری درباره نحوه برگزاری این رویداد گفت: ما متوجه نشدیم ماحصل آنچه بود. وقتی ما از یک رویداد صحبت می‌کنیم معنی آن این است که باید شاهد یک مجموعه وقایعی باشیم اما عملاً هیچ اطلاعی از این موضوع در دست نیست. متأسفانه چیزی چشم‌گیری از این رویداد در سطح شهر دیده نشد و عملاً اتفاق ویژه‌ای رخ نداد. باید این موضوع را از شهردار تهران پیگیری کنیم که برای رویداد ۱۴۰۰ چه اتفاقی رخ داده است.

شهردار تهران باید پاسخگوی اجرای ضعیف رویداد باشد

بعد از گذشت فاز نخست این رویداد در نوروز ۱۴۰۰، و جنجال‌هایی که بر سر شلیک توپ در کنار برج میلاد، دستور بر عدم سیاه کردن حاجی فیروزها و اجرای بی رمق جشن‌های نیمه شعبان به وجود آمده است، از جوادی یگانه معاون امور فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران خواسته شد به صحن علنی شورای شهر بیاید و درباره نحوه اجرای این رویداد توضیح دهد. در ابتدای جلسه امروز شورای شهر که به این موضوع پرداخته شد، علی اعطا نسبت به تقلیل یافتن این گزارش به اقدامات معاونت اجتماعی آن‌هم تنها در بازه زمانی نوروز انتقاد کرد و گفت: وقتی شهردار با ۸ معاون خود برای تشریح این رویداد به شورا آمد، انتظارات از این رویداد فراتر بود اما این موضوع تنها به معاونت‌های فرهنگی و اجتماعی خلاصه شد. در حالی که شهردار تهران برای توضیح درباره اقدامات انجام شده در رویداد ۱۴۰۰ باید توضیح دهد.

توضیحات جوادی یگانه و تاکید وی بر بُعد نژادپرستانه چهره سیاه حاجی فیروز به مذاق اعضای شورا خوش نیامد و ۶ نفر از اعضا نسبت به اجرای ناقص برنامه‌های نوروزی، تصمیمات خلق الساعه در خصوص چهره حاجی فیروز و حتی توپ در کردن در مرکز شهر انتقاد کردند و خواستار توضیحات شهردار تهران در جلسه هم اندیشی هفته آتی شدند.

به نظر می‌رسد شهرداری تهران نه تنها نتوانست از اجرای این رویداد به صورت همه جانبه برای به رخ کشیدن پیشرفت‌های تهران طی دوره ۴ ساله مدیران پنجم شهری موفق عمل کند که در ثروت آفرینی و جذب اسپانسرها هم موفق عمل نبود و عمده شهروندان و مسافران نوروزی تهران هم کوچک‌ترین درگیری با برگزاری این رویداد نداشتند و حتی روحشان هم از برگزاری این رویداد که خبردار نشد.

کد خبر 5182212 سمیرا خباز

منبع: مهر

کلیدواژه: تهران 1400 شورای شهر تهران شیوع کرونا ناهید خداکرمی حجت نظری علی اعطا شورای شهر تهران شهرداری تهران ویروس کرونا قوه قضاییه سازمان تامین اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا شورای شهر بنیاد برکت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران شهرداری بنیاد شهید و امور ایثارگران شهر تهران هوای سالم وضعیت معابر رویداد تهران ۱۴۰۰ فرهنگی و اجتماعی اجتماعی شهرداری شهرداری تهران شهردار تهران شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۵۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میدان جی مسدود خواهد شد

معاون فنی عمرانی شهرداری تهران با اشاره به ادامه شاخه غربی پروژه یادگار امام گفت: برای اجرای این پروژه در صورت موافقت شورای تامین استان "میدان جی" برای اجرای پروژه انسداد خواهد شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، هادی حق‌بین؛ معاون فنی عمرانی شهرداری تهران در جریان دویست و سی و دومین جلسه شورای شهر تهران در گزارشی به وضعیت شاخه غربی پروژه یادگار امام اشاره و اظهار کرد:‌ اجرای این طرح اثر بسیاری را بر مناطق جنوبی و جنوب غربی پایتخت خواهد داشت.

وی افزود:‌ این پروژه در بخش پادگان جی و اراضی مربوط به آموزش و پرورش رفع معارض شده و در اختیار شهرداری قرار گرفته و توافقات نهایی با وزارت دفاع و ارتش انجام شده و در حال حاضر 70 درصد اراضی در اختیار شهرداری تهران قرار گرفته است.

معاون فنی عمرانی شهرداری تهران در ارتباط با ادامه شاخه غربی یادگار امام خاطرنشان کرد: قرار بر این است که انسداد میدان جی در شورای تامین استان تهران مطرح شود و امیدواریم هفته آینده مجوز انسداد این مسیر صادر شود. البته مشکلاتی برای تردد شهروندان ایجاد می‌شود اما درخواست همکاری داریم و ما تلاش داریم که در سه شیفت کاری این بخش پروژه را پیش ببریم.

عملیات اجرایی اصلاح هندسی در بزرگراه یادگار امام(ره)

حق‌بین با اشاره به اینکه 40 درصد پروژه یادگار امام در میدان جی قرار گرفته است، اضافه کرد: شاید ناچار باشیم پس از تصویب در کمیسیون، برخی درختان را جابجا کنیم البته بنا بر برآوردهای صورت گرفته در قالب طرح، 7 هکتار از فضای پیرامونی میدان جی و میدان فتح فضای سبز کاشته خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه این پروژه در میدان فتح در 3 سطح اجرا خواهد شد تصریح کرد: یک تونل 350 متری در پروژه پیش‌بینی شده و برای اینکه بتوانیم از معارضین عبور کنیم سعی خواهیم کرد شرایط را با تاسیسات موجود منطبق کنیم.

معاون شهردار تهران ادامه داد: پیش‌بینی ما بر این است که بخشی از این پروژه ترافیک قابل توجه از میدان فتح را برطرف کند و در 6 ماه آینده تکمیل و به بهره‌برداری برسانیم. البته پروژه یک باره افتتاح نخواهد شد و به تدریج مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت. و چنانچه در شورای تامین به انسداد میدان جی رای داده نشود، کار ابتر خواهد ماند. امیدواریم با همراهی پلیس و اطلاع‌رسانی در این خصوص پروژه اجرایی شود.

وی در خصوص نهضت تامین پارکینگ در سطح شهر تهران گفت: این کار در کلان جزو ماموریت‌های فنی عمرانی نیست اما توافقنامه‌ای با مجموعه سازمان حمل و نقل و ترافیک به امضا رسیده تا پروژه‌هایی توسط معاونت فنی عمرانی اجرا شود.

حق‌بین افزود: 6 پروژه طراحی شده است که ان‌شاءالله نخستین پروژه در شهرداری منطقه 15 تحت عنوان پارکینگ مینابی افتتاح می‌شود و در ادامه در محله جوادیه و ... به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی در پاسخ به پرسش دیگری در ارتباط با وضعیت اجرای پروژه زیرگذر میدان سپاه تصریح کرد: این پروژه از غرب به شمال میدان سپاه طراحی شده و در حال واگذاری کارگاه به پیمانکار هستیم و به محض واگذاری کارگاه فرآیند اجرای پروژه آغاز خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اقدامات دوره ششم مدیریت شهری اراک در راستای توسعه شهری است
  • اجرای ۱۷۶ طرح عمرانی شهری زنجان در دولت سیزدهم
  • میدان جی مسدود خواهد شد
  • ۴۶۰ روز به پایان مدیریت شهری ششم باقی مانده است
  • چرا مافیا جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم
  • چرا مافیای خودرو جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم
  • عملکرد مدیریت شهری خوی با کلانشهرهای کشور قابل مقایسه است
  • تحقق مدیریت هماهنگ شهری در شرکت توسعه شهرداری اصفهان/ شوراها مصداق بارز مردم سالاری است
  • نوسازی ۷ برابری اتوبوس های پایتخت نسبت به دوره قبل مدیریت شهری
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها