Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@10:22:06 GMT

تهران روی ریل زیست پذیری

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۸۴۹۴۰

خبرگزاری آریا - محمدجواد حق شناس، از اعضای شورا شهر تهران در یادداشتی نوشت: با اقدامات صورت گرفته تهران روی ریل زیست پذیری، انسان محوری و انضباط شهری قرار گرفت.
به گزارش شهر، محمدجواد حق شناس، رئیس کمیسیون فرهنگی- اجتماعی شورای شهر تهران در یادداشتی که در اختیار ویژه نامه روز ملی شوراها قرار گرفته است، نوشت: شورای شهر پنجم از همان ابتدا شعار و برنامه خود را حول محورهایی همچون شهر انسان محور، شهر پاک، شهر زیست پذیر و امثال آن بنا نهاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیریت شهری طی چند دوره به سمت و سویی حرکت کرده بود که در آن ساختمان، ماشین، اتوبان، تونل و مگامال ها به مصادیق توسعه شهر تبدیل شده بود. شهر در قالب فروش تراکم و هولوگرام و مجوز مگامال ها و برج باغها فروخته می شد تا با پول آن اتوبانها و تونل ها و امثال آن گسترش پیدا کند.
حتی مترو و دیگر حوزه های حمل و نقل عمومی چندان در محور اصلی کار نبود. شهر پر شده بود از انواع آسیب اجتماعی و فرهنگی به گونه ای که فرار آخر هفته از شهر به بخشی از زندگی جاری مردم تبدیل شده بود و هنوز هم هست. اولین دستاورد این شورا توقف انحراف شهرفروشی و دور شدن از شهر ساختمان محور و شهر ماشین محور بود. آثار این اصلاح البته برای مردم یک شبه نمایان نمی شود و در درازمدت است که مانع عدم توازن و به هم خوردن تعادل شهر می شود.
انحراف دوم عدم سلامت و عدم شفافیت در مدیریت شهری بود. بی نظمی و بی انضباطی و نابسامانی در درآمدها و هزینه های شهرداری و در اموال و دارایی های آن مشخصه بارز مدیریت شهری قبل از دوره پنجم است. دومین دستاورد این دوره ایجاد نظم و انضباط در ثبت درآمدها، هزینه ها، قراردادها، تعهدات، املاک و دارایی های شهرداری است.
آثار این اقدام از هم اکنون در افزایش سلامت مالی و اداری و کاهش تخلف و افزایش شفافیت در مزایده ها و مناقصه ها و قراردادها و روشن شدن وضعیت املاک و داری یهای شهرداری است. انحراف سوم انباشت بدهی ها و نیروی انسانی در شهرداری بود. استقراض های گسترده، پرداخت نکردن مطالبات پیمانکاران، قراردادهای دو برابر قیمت با پیمانکاران به لحاظ عدم پرداخت بموقع مطالباتشان و استخدام گسترده نیرو با اهداف خاص یکی دیگر از
انحراف هایی بود که در دوره پنجم بررسی و مدیریت شد. از استقراض مضاعف جلوگیری شد، پرداخت مطالبات بانکها با سودهای آنچنانی در دستور کار قرار گرفت و با وجود همه هزینه ها و دلخوری ها از استخدام های جدید خودداری به عمل آمد. آثار این اقدام هم اکنون در ساختار شهرداری کاملا مشهود است. دیگر از ولخرجی های مبتنی بر استقراض از بانکها خبری نیست و دیگر پیمانکاران برای مطالبات خود در مقابل شورا تجمع نمی کنند و دیگر تعداد پرسنل شهرداری نه فقط افزایش نمی یابد بلکه رو به تعدیل است.
انحراف چهارم در ماهیت برنامه ها و بودجه شهرداری است. به عنوان مثال در برنامه دوم در حوزه فرهنگی و اجتماعی شما به جای برنامه، شعار می بینید و البته با توجه به پولهای در اختیار، انواع ساخت و ساز را مشاهده می کنید اما شهرداری به معنای واقعی برای نیازهای مردم شهر جز ساختمان سازی برنامه ای ندارد.
حفظ ارزشها و منابع اجتماعی شهر در دستور کار شهرداری نیست و صرفا برنامه های اجتماعی و فرهنگی نمایشی با هدف نمایش شعارها و بهره بردار ی های سیاسی مدنظر است و حتی نیازی به تعریف شاخص های سند عملیاتی برنامه و پیوند بین برنامه و بودجه و عملیات مشاهده نمی شود.
در دوره پنجم شاهدیم که حوزه اجتماعی و فرهنگی در برنامه صاحب چهارچوب نظری و مفهومی است و شاخص های سطوح سه گانه برای نخستین بار در کشور تعریف شده است. آثار این اقدام البته در کوتاه مدت به نحوی و در درازمدت به نحوی دیگر در ادبیات و اقدامات مدیریت شهری مشهود خواهد بود.
این موارد فقط بخشی از انحراف هایی است که اصلاح شده یا در مسیر اصلاح قرار گرفته است و شورای شهر پنجم افتخار دارد که توان و انرژی خود را نه برای اقدامات نمایشی و تبلیغاتی بلکه برای اصلاح انحرا فهای ساختاری، نهادی و رویه ای شهرداری صرف کرده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مدیریت شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۴۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌ پایتخت زیست‌محیطی آسیا مرهون تلاش پاکبانان است

ایسنا/فارس شهردار شیراز گفت: پاکبانان با تلاش خود توانسته‌اند شهر شیراز را به‌عنوان تمیزترین شهر کشور، شهر پایتخت زیست‌محیطی آسیا و شهری که در یک سال حتی یک روز آلودگی هم نداشته شناخته شود، تبدیل کنند.

محمدحسن اسدی امروز، ۱۱ اردیبهشت‌ماه در آیین تقدیر و تجلیل از پاکبانان سطح منطقه ۷ شهرداری شیراز گفت: عشق، محبت و دوستی در دل پاکبانان موج می‌زند و با تلاش خود توانسته‌اند شهر شیراز را به‌عنوان تمیزترین شهر کشور، شهر پایتخت زیست‌محیطی آسیا و شهری که در یک سال حتی یک روز آلودگی هم نداشته شناخته شود، تبدیل کنند.

وی ضمن تشکر از یاوران پای‌کار شهرداری منطقه ۷ شیراز که پیش‌قدم هستند، بیان کرد: این منطقه از مناطق کم برخوردار است اما طی چند ماه گذشته شهرداری شیراز، بزرگراه سرلشکر شهید استوار را به بهره‌برداری رسانید و دو تقاطع شهید استوار ـ نصر شرقی و شهید استوار -خلیج‌فارس نیز  کلنگ‌زنی شد که قول دادیم طی ۱۵ ماه آینده به بهره‌برداری و افتتاح برسانیم و قطعاً امسال و سال‌های آینده شاهد اتفاقات خوبی در این منطقه خواهیم بود.

اسدی با بیان اینکه پاکبانان از زحمتکش‌ترین قشر شهرداری هستند، گفت: ما فصل جدیدی در شورای اسلامی شهر و شهرداری شروع می‌کنیم و آن‌هم توجه بیشتر به شما پاکبانان است و مسوولان مناطق با استفاده از ظرفیت قانون، برای همه پاکبانان برنامه‌های مختلف شود.

علی امینی، شهردار منطقه ۷ شیراز نیز گفت: سال گذشته پروژه‌های متعدد و بزرگ در منطقه ۷ افتتاح و کلنگ زنی شد که در سال ۱۴۰۳ حتماً می‌توانیم  این پروژه‌ها را تقدیم شهروندان در منطقه کنیم که نشان‌دهنده همت شورا و شهردار است. اگر پاکبانان و کارگران نبودند، شهر به زیبایی خود نمی‌رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازار هیپنوتیزم در شبکه‌های اجتماعی/ هیپنوتیزم چیست و اصلا فایده‌ای هم دارد؟
  • احترام به HSE رویکرد احترام به کارکنان و شهروندان است/هدف برنامه ۱۴۱۰ مباحث زیست‌محیطی است
  • هدف شهرداری از عقد قرارداد با چینی‌ها نوسازی ناوگان بوده است
  • اتریوم و کاردانو چه تفاوتی دارند؟
  • گلایه مدیر کل برای استفاده نکردن نهادها از صندوق ملی محیط‌زیست
  • حفظ منابع آبی نیازمند ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و مسئولیت‌پذیری جمعی است
  • ‌ پایتخت زیست‌محیطی آسیا مرهون تلاش پاکبانان است
  • شهرداری به دنبال کاهش آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا
  • اطلاعات املاک واگذار شده شهرداری تهران منتشر شود
  • وضعیت تهران به لحاظ نظافت بهتر از پاریس است